Ананасова Настойка до Нового Року на Самогоні чи Горілці
Минулого року під Новий рік я вже робив таку настоянку. Настоянка вийшла з чудовим ароматом ананаса, має збалансований кисло-солодкий смак і сподобалася всім хто її пробував. Також дивіться за посиланням https://b-i-g.com.ua/polunichna-nastoyanka-v-domashnix-umovax-7-pokrokovix-receptiv/ рецепти найсмачніших настоянок із полуниці.
Найголовніше і основне, що нам знадобиться при приготуванні такої настойки – звичайно ананас!
У магазинах продаються недозрілі ананаси і тому нам доведеться купити його заздалегідь, щоб приготувати смачний і ароматний напій.
Потрібно щоб ананас дозрів і став м’який і ароматний. Для цього загортаємо ананас у папір. Не можна загортати у плівку чи целофановий пакет – він там зіпсується. Потім поміщаємо у відсік для фруктів разом із яблуками. Якщо ви хочете щоб ананас дозрів швидко – залиште його загорнутим у папір наприклад на підвіконні де не надто жарко і обкладіть стиглими яблуками. Тут ананас дозріє за кілька днів. Важливо не прогаяти момент дозрівання, щоб ананас не став псуватися.
Як тільки ви помітите, що ананас став м’яким і став приємно пахнути, відразу займіться приготуванням нашої ананасової настоянки.
Перше, що необхідно зробити – зрізати верхню шкірку і нарізати ананас на невеликі шматочки.
Чому не варто дрібнити ананас чи натирати його на тертці? Чим більше різної суспензії буде в нашому напої – тим складніше вам буде його профільтрувати згодом. Не варто пропускати його через м’ясорубку. Це зіпсує смак за рахунок окиснення металом. Взагалі, ананас має дуже високий вміст кислот. Тому по можливості намагайтеся щоб він якнайменше контактував з металевими предметами.
Поміщаємо шматочки ананаса у банку, щоб вони заповнили її мінімум на половину, а краще на дві третини від обсягу банки.
Тепер нам необхідно залити все це горілкою чи самогоном. Самогон краще брати добре очищений, але і якщо він буде трохи з запахом – не біда, ананас усуне цей запах і вийде дуже гідний напій. Заливати потрібно майже під верх. Краще використовувати 45 градусний самогон, але підійде і 40 градусний.
Поміщаємо нашу майбутню настоянку в темне місце за кімнатної температури і даємо настоятися два тижні.
Через два тижні настоянку необхідно добре профільтрувати та розлити по пляшках. Шматочки ананаса, що залишилися, з’їсти не вийде. Вони стануть несмачними. Залишається тільки відправити наш напій на тиждень в холодне місце для відпочинку і можна ставити на святковий стіл. Повірте – вам дуже сподобається!